Pet najboljih automobila u 2010. godini

Bez autora
Jan 31 2011

EuroNCAP je objavio informacije o pet najboljih automobila u 2010. godini. Ovi automobili su postigli visoki ukupni rezultat, sa dodeljenom ocenom od pet zvezdica i tako su proglašeni za najbezbednija vozila u svojim kategorijama. U protekloj godini, Euro NCAP je testirao dvadeset devet vozila, od kojih je 65 posto osvojilo pet zvezdica, u poredjenju sa 90 posto u 2009. godini, a to jasno pokazuje da su kriterijumi za dobijanje pet Euro NCAP zvezdica sada mnogo stroži. Dva najslabije ocenjena automobila su Citroen Nemo (tri zvezdice) i Landwind CV9 (dve zvezdice), dok su kao najbolji u svojim kategorijama ocenjeni sledeći automobili: kategorija “Executive” - BMW Serije 5, kategorija “Mali porodični automobil“ - Alfa Romeo Giulietta, kategorija “Supermini” - Honda CR-Z, kategorija “Malo više-namensko vozilo“ - Toyota Verso i kategorija “Malo terensko vozilo sa pogonom na sva četiri točka“ - Kia Sportage.

Pet najboljih automobila u 2010. godiniEuroNCAP je objavio informacije o pet najboljih automobila u 2010. godini.

Ovi automobili su postigli visoki ukupni rezultat, sa dodeljenom ocenom od pet zvezdica i tako su proglašeni za najbezbednija vozila u svojim kategorijama.

U protekloj godini, Euro NCAP je testirao dvadeset devet vozila, od kojih je 65 posto osvojilo pet zvezdica, u poredjenju sa 90 posto u 2009. godini, a to jasno pokazuje da su kriterijumi za dobijanje pet Euro NCAP zvezdica sada mnogo stroži.

Dva najslabije ocenjena automobila su Citroen Nemo (tri zvezdice) i Landwind CV9 (dve zvezdice), dok su kao najbolji u svojim kategorijama ocenjeni sledeći automobili:

  • Kategorija “Executive” - BMW Serije 5
  • Kategorija “Mali porodični automobil“ - Alfa Romeo Giulietta
  • Kategorija “Supermini” - Honda CR-Z
  • Kategorija “Malo više-namensko vozilo“ - Toyota Verso
  • Kategorija “Malo terensko vozilo sa pogonom na sva četiri točka“ - Kia Sportage

Ova vozila postigla su visoki ukupni rezultat koji se zasniva na ocenama u svakoj od četiri pojedinačne oblasti ocenjivanja u okviru progarama Euro NCAP. Uz pet najbolje ocenjenih vozila, 80 posto od ukupnog broja bodova osvojili su i Suzuki Swift, Kia Venga, BMW X1, VW Sharan/Seat Alhambra, Citroen C4, što ih je svrstalo na listu najbolje ocenjenih vozila u 2010. godini.

Euro NCAP sada vrši i testove kontrole elektronske stabilnosti (ESC), kao segmenta ukupnog ocenjivanja. Euro NCAP zahteva da sistemi kontrole elektronske stabilnosti budu ugrađeni kao standardni i nadalje će meriti njihove performanse pri testiranu vozila. Cilj je da se uz pomoć ESC smanji broj poginulih i povređenih lica koji nastaje u sudarima u kojima vozač gubi kontrolu nad upravljanjem vozilom, kao i u slučajevima prevrtanja vozila.

Detaljniji pregled testiranih vozila, po kategorijama možete pogledati ovde.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik